Kuusamon Arktinen Residenssikeskus ja kansainvälinen matkailu- ja kulttuurikeskus Karhuntassu hakevat residenssitaiteilijaa  suunnittelemaan valoinstallaatiota uuteen Karhuntassu-keskukseen. Erillishaku avoinna 9.9. saakka:

https://www.kuusamonaturephoto.fi/

New Yorkista kotoisin olevan David Popa saapuu syyskuussa Kuusamo ARKIN residenssitaiteilijaksi ja toteuttaa residenssijakson aikana teoksen Rukalle.

Popa kiinnostui kuvataiteista taiteilijaisänsä Albert Popan kautta, joka oli yksi ensimmäisistä graffitien kirjoittajista New Yorkissa. David opiskeli perinteistä maalausta jo nuorella iällä isänsä kanssa, mutta ateljeen ulkopuolella koettavat seikkailut vetivät hänet kokopäiväisesti taiteen pariin. Kiinnostus katutaiteeseen ja nykymuralismiin on edelleen Popan taiteellisen työskentelyn katalysaattori. Popa käyttää luonnonveteen sekoitettuja luonnollisia pigmenttejä luodakseen paikkaan sidottuja, hetkellisiä maa-teoksia, jotka tallennetaan dronen avulla. Popa maalaa suurikokoisia teoksia pääasiassa Pohjoismaiden saarille ja luodoille. Teokset dokumentoidaan ja esitetään eri muodoissa: valokuvina, lyhytelokuvina ja viime aikoina myös NFT-teoksina

David Popan luento Kuusamo Nature Photo -festivaaleilla sunnuntaina 11.9. klo 13-14. Liput

Luennon jälkeen mahdollisuus osallistua David Popan pitämään työpajaan, jossa pääset itse tekemään luonnonpigmenttejä ja opettelemaan Popan käyttämää maalaustekniikkaa. Ilmoittaudu työpajaan: jonna.kalliomaki@kuusamo.fi

Kuusamo ARKin residenssiin saapuu syyskuussa myös italialaisia luontotaiteilijoita, jotka pitävät kaikille vapaan ja maksuttoman Luontotaide -työpaja 12.-13.9.2022. Työpajan ohjaajat Fabrizio Carbone, Marco Preziosi, Alessandra Cecca ja Alessandro Troisi työskentelevät mukana ja tarvittaessa auttavat työskentelyssä.

Työpaja on maksuton. Osallistujat työskentelevät omilla välineillä ja materiaaleilla. Järjestäjät varaavat lisäksi materiaaleja käyttöön, henkilökohtaisesta materiaalista voidaan periä omakustannushinta.

Ilmoittautuminen sähköpostitse 6.9. mennessä. os. kari.kantola@kuusamo.fi.

WordPress Video Lightbox