Kripa-hanke ja Kulttuuritalo Päiväkoti etsivät yhteistyössä pohjoisesta Suomesta matkailu- ja majoitusyrittäjiä, jotka kaipaavat uudenlaista asiakaskuntaa. Tarjoamme matkailuyrittäjän tarpeisiin räätälöidyn kokonaisuuden, joka mahdollistaa residenssitoiminnan hyödyntämisen osana omaa yritystoimintaa.

Miten voin käynnistää residenssitoiminnan osana matkailuyritystä?
Mikä tekee hyvän residenssin/taiteilijahuoneen?
Miten erottua ja olla uniikki; oman paikan erityispiirteet ja niiden esiintuominen?
Miten tavoitan kohderyhmän?
Mitä huomioida tiedotuksessa ja markkinoinnissa?
Millaisia mahdollisuuksia taiteilijayhteistyö tarjoa?
Miten järjestää mielenkiintoisia tapahtumia taiteilijayhteistyönä?

Residenssitoiminnan kautta matkailuyrittäjällä on mahdollisuus tavoittaa uusia asiakkaita, tuottaa mielenkiintoisia tapahtumia sekä tehdä ainutlaatuista yhteistyötä taiteilijoiden kanssa – mainio tilaisuus laajentaa toimintaa hiljaisten kuukausien ajaksi. Koulutuskokonaisuus on matkailuyritykselle maksutonta osana Kripa-hanketta, jota rahoittaa Euroopan maaseuturahasto/ELY.

Tilalla on erityinen merkitys taiteilijoille. Taiteilijat ja luovan alan tekijät kaipaavat usein helposti ja nopealla aikataululla saavutettavaa työskentelytilaa, joka mahdollistaa luovaan työskentelyyn irrottautumisen lyhyellä varoitusajalla. Esteettinen ympäristö, jossa on hyvät työskentelyolosuhteet ja -välineet tarjoavat mahdollisuuden keskittyä luovaan työhön intensiivisesti. Ympäristönvaihdos tukee taiteellista työtä, inspiroi ja parhaimmillaan avaa uusia merkityksiä.

 

Koulutus ja -konsultaatiokokonaisuudesta vastaa Kulttuuritalo Päiväkoti, joka on ainutlaatuinen lyhytaikainen taiteilijaresidenssi Hailuodossa. Vuodesta 2017 toiminut residenssi on suunnattu ensisijaisesti muusikoille ja kirjailijoille sekä muille luovan alan tekijöille. Lisäksi Kulttuuritalo Päiväkoti tuottaa uniikkeja tapahtumakonsepteja erityisesti syrjäseudulla.

Koulutukseen kuuluu yksi koulutuspäivä sekä kolme henkilökohtaista konsultaatiotuokiota.

Lisätietoja: info@kulttuuritalopaivakoti.fi

Vapaamuotoiset hakemukset sähköpostilla kai.latvalehto@ii.fi – mukaan perustiedot yrityksestä, tiloista sekä lyhyt suunnitelma, miten sparraus hyödyttäisi toimintaanne.

Haku avoinna 24. kesäkuuta 2022 saakka.

Residenssimalli matkailuyrittäjille -koulutuskokonaisuus toteutetaan syksyllä 2022.

WordPress Video Lightbox