Residenssiesittely

Brahe Art Space, Raahe

Raaheen suunnitellaan kansainvälistä taiteilijaresidenssiä osana Kripa-hanketta. BaS AiR tulee olemaan kansainvälinen monialaisen taiteen kohtaamispaikka. Tavoitteena on kehittää toimintaa, jossa eri alojen taiteilijat voivat kohdata ja vaihtaa ajatuksiaan taiteen tekemisestä. Brahe Art Spacen residenssiin voidaan ottaa viisi taiteilijaa yhtä aikaa. Tilat antavat myös residenssimahdollisuuden työryhmille ja ensemble-työskentelyn kehittämiselle. Taiteilijat voivat keskittyä rauhassa omaan taiteelliseen prosessiinsa tai oman työsuunnitelmansa mukaan osallistaa ja luoda paikkasidonnaista taidetta yhdessä Raahen alueen ihmisten kanssa.

BaS AiR sijaitsee Raahen entisen opettajaseminaarin rauhallisessa miljöössä, lähellä kaupungin keskustaa. Residenssi antaa uuden elämän pitkään tyhjillään olleelle seminaarin johtajattarien asunnolle. Residenssitalo on kaksikerroksinen 1900-luvun alussa rakennettu hirsirunkoinen rakennus. Kaksikerroksinen residenssi palvelee taiteilijoita niin asuin- kuin työskentelytilana.

Ensimmäisenä etappina kohti toimivaa residenssiä on johtajattarien asunnon kuntoarvio ja kunnostussuunnitelman luominen. Kuntoarvio valmistuu kesän 2021 aikana, jonka jälkeen rakennuksen muokkaaminen residenssitilaksi voi alkaa.