Residenssiesittely

Brahe Art Space, Raahe

Pop up BAS AiR on Raaheen suunnitteilla oleva kansainvälinen “pop up” taiteilijaresidenssi, mihin otetaan vierailijoiksi suomalaisia ja ulkomaalaisia taiteilijoita. Residenssi tarjoaa taiteilijoille työskentely- ja asumistilat. Yöpymis-, galleria- ja studiotiloja voidaan muokata residenssihakijoiden tarpeiden mukaan, sekä muita työtiloja voidaan tarvittaessa etsiä tapauskohtaisesti. Residenssille sopivia tiloja etsitään Wanhasta Raahesta, joka on yksi parhaiten säilyneitä 1800-luvun puukaupunkeja Suomessa.

Pop up BAS AiR on osa KRIPA-hanketta, jossa Pohjois-Pohjanmaalle on perustettu kansainvälinen taiteilijaresidenssien innovaatioverkosto, joka toimii Northern AiR -nimikkeen alla.  Hankkeessa pilotoidaan residenssien välittäjäliiketoimintaa muun muassa matkailussa, taiteilijoiden työllistämisessä sekä taiteen ja tieteen yhteistyöhankkeissa.

Raahen residenssin toiminta koostuu taiteilijoiden omista projekteista ja residenssin organisoimista taideprojekteista. Residenssi tarjoaa eri alojen taiteilijoille mahdollisuuden itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn tai omaa projektia edeltävään työhön. Taiteilijat valitaan työsuunnitelman mukaan avoimen residenssihaun kautta tai vaihtoehtoisesti taiteilijoita kutsutaan työskentelemään tietyn projektin parissa. Taiteilija voi keskittyä rauhassa omaan taiteelliseen prosessiinsa tai osallistaa ja luoda paikkasidonnaista taidetta yhdessä Raahen alueen ihmisten kanssa oman työsuunnitelmansa mukaan.

Lisätietoja: 
Projektikoordinaattori
Heikki Ylikulju
040 130 8252
heikki.ylikulju@raahe.fi