ARTBREAK Taiteilijaresidenssi

Yksityinen ARTBREAK taiteilijaresidenssi tarjoaa kansainvälisille taiteen ammattilaisille Basecamp residenssiohjelman. Ohjelmassa voi perehtyä 1-2 kuukauden ajan pohjoiseen luontoon, historiaan ja kulttuuriin sekä verkostoitua taiteen ammattilaisiin Pohjois-Suomessa. Residenssijaksoon sisältyy myös opastettua luontoretkeilyä ja tutustumista pohjoisiin ympäristökysymyksiin ja luonnosta riippuvaisiin elinkeinoihin.

Lyhyempi, noin viikon kestävä Exploring Art in the North -vierailuohjelma on suunnattu kuraattoreille ja taiteen ammattilaisille. Räätälöidyn vierailuohjelman tavoitteena on tehokas verkostoituminen sekä uusien yhteishankkeiden ideointi pohjoissuomalaisten taideorganisaatioiden ja taiteilijoiden kanssa.

ARTBREAK taiteilijaresidenssin toiminnasta vastaavat kuraattori-kuvataiteilija työpari ja yhdessä osuuskunta Warian ja laajan kansainvälisen taidealan verkoston kanssa.

MAJOITUS

Residenssin tilat käsittävät 43 m2 asunnon (2h+minikeittiö +kylpyhuone+WC) sekä 16mtyöhuoneen.

TAITEEN ALAT JA TYÖSKENTELYMAHDOLLISUUDET

Residenssissä voi kerrallaan olla 2 taiteilijaa tai taiteilijapari kaikilta taiteen eri aloilta.

Mahdollisuus myös käyttää kuvanveistäjän työtilaa (50 m2) ja työvälineitä, joista voidaan sopia erikseen.

HINNASTO

Basecamp residenssi: Kuukausivuokra on 750€/kk, johon sisältyy sähkö ja vesi sekä langaton wifi. Varausmaksu 100 € veloitetaan varauksen yhteydessä, mutta hyvitetään residenssimaksussa. Summaa ei palauteta, mikäli varaus peruuntuu.

Exploring Art in the North: hinnoitellaan osallistujalle räätälöidyn ohjelman pohjalta

HAKU

Residenssiohjelmien osallistujat valitaan projektikohtaisesti. Valinnassa tärkeää on hakijan motivaatio sekä henkilökohtaisen projektin kiinnittyminen pohjoiseen kulttuuriin ja ympäristötutkimukseen. Eduksi luetaan myös kansainvälisten yhteistyökumppanien hakijalle antamat suositukset.

 

ARTBREAK Taiteilijaresidenssi
Koppelonniementie 12, 91100 Ii

KulttuuriKauppila

Taidekeskus KulttuuriKauppilassa toimii kaksi taiteilijaresidenssiohjelmaa: Artist-in-Residence (KKAiR) ja sosiaalisen taiteen Artist-in-Community (KKAiC). Taidekeskus KulttuuriKauppila sijaitsee Iijoen rannalla idyllisellä kulttuuriperintöalueella ja se koostuu kahdesta rakennuksesta, eli 1800-luvulla rakennetusta residenssirakennuksesta ja vuonna 2006 rakennetusta ateljeetalosta.

Residenssi voivat hakea taiteilijat, kuraattorit ja tutkijat. Residenssivierailut toteutetaan yksilö- ja ryhmäkohtaisesti projektisuunnitelman mukaan.

Iistä on matkaa Ouluun 35 km, KulttuuriKauppilasta on kilometri Iin kuntakeskukseen.

MAJOITUS

Residenssikokonaisuus 91 m2; sekä yksityisiä että yhteisiä tiloja. Kaksi yksityistä 15 m2 makuuhuonetta sisältävät vuoteen (1–2 hengelle), työpöydän ja vaatekaappeja. Yhteiskäytössä studiotila, keittiö sekä kylpyhuone.

TAITEEN ALAT JA TYÖSKENTELYMAHDOLLISUUDET

Avarassa työskentelytilassa (45 m2) taiteilijoilla on kaappitilojen lisäksi käytössään pöytiä ja tuoleja, hyvä kohdevalaistus sekä laaja valikoima erilaisia työkaluja ja tarvikkeita.

ODOTUKSET TAITEILIJAA KOHTAAN

Tarjotaan taiteilijalle työskentelyrauhaa luonnonläheisessä ilmapiirissä, sekä mahdollisuuksia taustatutkimuksen tekemisestä aina tapahtumien toteuttamiseen. Vaikka tavoitteena on ensisijaisesti tarjota taiteilijalle tilaa keskittyä omaan työhönsä, toivomme, että taiteilijat jakaisivat kokemuksiaan ja osaamistaan esimerkiksi toteuttamalla jonkin tapahtuman yhdessä KulttuuriKauppilan tuotantotiimin kanssa (korkeintaan 1 tapahtuma/residenssikuukausi). Taiteilijoille voidaan tarjota myös mahdollisuutta esimerkiksi työpajojen ohjaamiseen tai tilaustöihin.

RESIDENSSIVIERAILTA ODOTETAAN:

Huolehtivan matka- ja elinkustannukset residenssivierailun aikana.
Matka- ja sairausvakuutus.
Työskentelevän yhteistyössä KulttuuriKauppilan kanssa taiteellisissa projekteissa, jotta vierailusta tulisi mahdollisimman mielekäs.

HINNASTO

Yksi huone
Yhdelle hengelle (300 €/kk)
Kahdelle hengelle (450 €/kk)

Kaksi huonetta
Yhdelle hengelle  (450 €/kk)
Kahdelle hengelle (600 €/kk)
Kolmelle hengelle (750 €/kk)
Neljälle hengelle (900 €/kk)

KESTO

1 kk – 6 kk (Residenssin vaihtopäivä kuun ensimmäinen lauantai.)

HAKU

Vuodelle 2023:
Haku

Kotisivut

Sosiaalinen media

WordPress Video Lightbox