KulttuuriKauppila

  Taidekeskus KulttuuriKauppilassa toimii kaksi taiteilijaresidenssiohjelmaa: Artist-in-Residence (KKAiR) ja sosiaalisen taiteen Artist-in-Community (KKAiC). Taidekeskus KulttuuriKauppila sijaitsee Iijoen rannalla idyllisellä kulttuuriperintöalueella ja se koostuu kahdesta rakennuksesta, eli 1800-luvulla rakennetusta residenssirakennuksesta ja vuonna 2006 rakennetusta ateljeetalosta.

  Residenssi voivat hakea taiteilijat, kuraattorit ja tutkijat. Residenssivierailut toteutetaan yksilö- ja ryhmäkohtaisesti projektisuunnitelman mukaan.

  Iistä on matkaa Ouluun 35 km, KulttuuriKauppilasta on kilometri Iin kuntakeskukseen.

  MAJOITUS

  Residenssikokonaisuus 91 m2; sekä yksityisiä että yhteisiä tiloja. Kaksi yksityistä 15 m2 makuuhuonetta sisältävät vuoteen (1–2 hengelle), työpöydän ja vaatekaappeja. Yhteiskäytössä studiotila, keittiö sekä kylpyhuone.

  TAITEEN ALAT JA TYÖSKENTELYMAHDOLLISUUDET

  Avarassa työskentelytilassa (45 m2) taiteilijoilla on kaappitilojen lisäksi käytössään pöytiä ja tuoleja, hyvä kohdevalaistus sekä laaja valikoima erilaisia työkaluja ja tarvikkeita.

  ODOTUKSET TAITEILIJAA KOHTAAN

  Tarjotaan taiteilijalle työskentelyrauhaa luonnonläheisessä ilmapiirissä, sekä mahdollisuuksia taustatutkimuksen tekemisestä aina tapahtumien toteuttamiseen. Vaikka tavoitteena on ensisijaisesti tarjota taiteilijalle tilaa keskittyä omaan työhönsä, toivomme, että taiteilijat jakaisivat kokemuksiaan ja osaamistaan esimerkiksi toteuttamalla jonkin tapahtuman yhdessä KulttuuriKauppilan tuotantotiimin kanssa (korkeintaan 1 tapahtuma/residenssikuukausi). Taiteilijoille voidaan tarjota myös mahdollisuutta esimerkiksi työpajojen ohjaamiseen tai tilaustöihin.

  RESIDENSSIVIERAILTA ODOTETAAN:

  Huolehtivan matka- ja elinkustannukset residenssivierailun aikana.
  Matka- ja sairausvakuutus.
  Työskentelevän yhteistyössä KulttuuriKauppilan kanssa taiteellisissa projekteissa, jotta vierailusta tulisi mahdollisimman mielekäs.

  HINNASTO

  Yksi huone
  Yhdelle hengelle (300 €/kk)
  Kahdelle hengelle (450 €/kk)

  Kaksi huonetta
  Yhdelle hengelle  (450 €/kk)
  Kahdelle hengelle (600 €/kk)
  Kolmelle hengelle (750 €/kk)
  Neljälle hengelle (900 €/kk)

  KESTO

  1 kk – 6 kk (Residenssin vaihtopäivä kuun ensimmäinen lauantai.)

  HAKU

  Vuodelle 2023:
  Haku

  Kotisivut

  Sosiaalinen media

  WordPress Video Lightbox