Residenssiohjelma SYKLI

Teokset: Residenssitaiteilijat Juha Allan Ekholm & Jussi Valtakari ”Köpeli Töpö – Labyrintti” 2022. Teoskuvat: Juha Allan Ekholm

RESIDENSSIOHJELMA SYKLI

Oulaisten kulttuuripalvelujen käynnistämä residenssi tarjoaa Sykli-residenssiohjelman kautta suomalaisille ja kansainvälisille taitelijoille mahdollisuuden työskentelyjaksoille Oulaisissa.

Tavoitteena on, että tulevaisuudessa Oulaisissa on neljä residenssijaksoa vuodessa kaupungin kulttuuritoiminnan vuosikelloa ja vaihtuvia vuodenaikoja mukaillen. Kunkin haun yhteydessä määritellään sen painopisteet ja teemat. Taiteilijoilta pyydetään työsuunnitelmaa, jota työstetään tilanteen mukaan yhdessä. Taiteilijoita tai taiteilijaryhmiä kutsutaan avoimella haulla työskentelemään Oulaisiin. Residenssiin voidaan myös kutsua ohjelmaan sopivia taiteilijoita Suomesta tai ulkomailta.

Vuosikello & vuodenajat lähtökohtina residenssitoiminnalle

Residenssitoiminnan tavoitteena on taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksien edistämisen ohella tuoda taide yhä enemmän osaksi paikallista elämää ja arkea paikkakunnalla – luoda taiteen ja kulttuurin keinoin vuorovaikutusta ihmisten välille. Taiteilijoiden toivotaan tukevan alueen taide- ja kulttuuritoimintaa esimerkiksi osallistavien teosten, taiteilijatapaamisten, työpajojen tai muun yleisölle suuntautuneen ulottuvuuden kautta.

Oulaisten ensimmäinen residenssijakso toteutettiin kesällä 2022. Residenssitoiminnan kehittäminen Pohjois-Pohjanmaalla liittyy Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeeseen, jossa Oulainen on mukana kumppanuuskuntana. Sparrausapua residenssitoiminnan käynnistämiseen on saatu Northern AiR -residenssiverkostosta.

Oletko kiinnostunut residenssijaksosta Oulaisissa?
Kysy lisätietoa mahdollisuuksista:
Anna Koivukangas, kulttuurituottaja
anna.koivukangas@oulainen.fi

Puh. 0444793268

KOTISIVUT

Residenssissä vierailleita taiteilijoita

WordPress Video Lightbox