Oulun sarjakuvakeskus / Oulun kirjailijaseura

Oulun sarjakuvakeskus

Oulun sarjakuvakeskuksen tavoitteena on järjestää vuosittaisia sarjakuvaresidenssejä Oulun alueella yhteistyössä Limingan taidekoulun kanssa ja Reykjavikissa. (Islanti).

Residenssijaksot ovat suunnattu Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella (sarjakuvan osalta myös Lapin alueella) asuville ja työskenteleville sarjakuva- ja kuvitustaiteen sekä kirjallisuuden alan ammattilaisille.

Residenssiin valituille taiteilijoille maksetaan korvaus elinkustannuksia varten sekä avustetaan matkakustannuksissa. Vuokraa residenssistä ei peritä. Residenssipaikoista toinen on kohdennettu sarjakuva- tai kuvitustaiteen ja toinen kirjallisuuden alan edustajalle.

Residenssiin tulee hakea (ilmoitettavaan päivämäärään) mennessä sähköisellä lomakkeella. Tulevista hausta ilmoitetaan Oulun sarjakuvakeskuksen verkkosivuilla.

Oulun kirjailijaseura

Oulun kirjailijaseuran tarkoituksena on edistää Oulun seudulla toimivien ammattikirjailijoiden työskentelymahdollisuuksia, rakentaa kirjailijoiden ammatillista yhteisöä sekä ajaa seudun ammattikirjailijoiden tai muutoin merkittävää kirjallista työtä tekevien etuja. Yhdistys järjestää kokouksia, tiedotus- ja koulutustilaisuuksia, vapaa-ajantoimintaa ja muita tapahtumia. Yhdistyksen tarkoituksena on pitää yhteyttä ja kuulua jäsenenä päättämiinsä valtakunnallisiin ja alueellisiin kulttuurijärjestöihin ja -liittoihin sekä välittää näistä tietoa jäsenilleen.

Sosiaalinen media

WordPress Video Lightbox