Göteborgissa suomalaisperheeseen syntynyt Tony ”Rubin” Sjöman aloitti jo kolmosluokkalaisena  graffitimaalarina Bergsjön lähiössä 1980-luvulla. Kansainväliseen maineeseen Tony on noussut muraalitaiteilijana, asuttuaan New Yorkissa yli kymmenen vuotta. Hänen töitään on käytetty American Express -luottokortissa, Googlen pääkonttorin käytävillä sekä katukuvassa ympäri Yhdysvaltoja. Vanhempiensa kotimaassa Suomessa Sjöman maalasi ensimmäisen kerran kesällä 2021, jolloin Ruotsinsuomalainen kulttuurilähetystö toi residenssivieraansa maalaamaan Oulussa Raatin stadionin muurin, Turun konserttitalon seinän sekä Iin KulttuuriKauppilan etusivun.

Taylor Smith on Pariisissa asuva ja työskentelevä yhdysvaltalainen kuvataiteilija. Hänen monitieteellinen, tutkimukseen pohjaava työskentelynsä yhdistää ympäristötaiteen, biotaiteen sekä perinteisen painannan, kuvanveiston ja valokuvauksen tekniikoita. 

Smith on opiskellut maalausta ja taidehistoriaa Bostonin yliopistossa, sekä valmistunut taiteen maisteriksi École du Louvre:sta Pariisista vuonna 2017. Vuosina 2017-2018 hänelle myönnettiin opintoihin Harriet Hale Woolley –stipendi. 

Residenssijaksonsa aikana Iissä kuvataiteilija Taylor Smith järjesti vaihtoehtoisen valokuvauksen työpajoja sekä työsti residenssijakson päätteeksi KulttuuriKauppilassa nähtävää näyttelyä ‘’Printing Through the Landscape’’. 

Taylor Smith
http://www.taylor-smith-art.com/

Zeynep Kaynar on turkkilainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Tampereella. Hänen monialainen taiteellinen työnsä keskittyy usein ihmisen ja kaupungin sekä ihmisen ja luonnon välisiin suhteisiin.

Kaynar on valmistunut taiteen maisteriksi Sabancin yliopistosta Istanbulista. Vuonna 2020 hän muutti Suomeen opiskellakseen elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen koulutusohjelmassa Tampereen yliopistossa. Työskentelyssään hän hyödyntää muun muassa valokuvausta, maalausta, piirroksia ja installaatioita. 

Residenssivierailun Iissä Kaynar koki rauhoittavana ja pitää suomea myös erityisen rauhallisena maana. Vierailun aikana Kaynarilla oli aikaa keskittyä projekteihinsa. Kaynar pitää tärkeänä myös sitä, että hän on päässyt keskustelemaan myös muiden residenssissä vieraileiden taiteilijoiden kanssa. Kaynar järjesti residenssijaksollaan näyttelyn missä hän pääsi keskustelemaan ihmisten kanssa ja sai palautetta työstään.

Zeynep Kaynar
http://zeywashere.com/  

WordPress Video Lightbox