Timo Vaittinen on Helsinkiläinen kuvataiteilija, joka hyödyntää ilmaisussaan eri välineitä ja materiaaleja. Hänen teoksia on ollut esillä mm. Porvoon Triennaalissa, Turun Taidemuseossa ja Riga Bourse nykytaiteen museossa.  

Kuusamon residenssiin avoimen haun kautta valittu  Vaittinen, toteutti kuukauden mittaisella residenssijaksollaan yhteistyöprojektin Solstice 2022 festivaalin kanssa. Kierrätysmateriaaleista toteutettu teos rakennettiin Rukatunturin huipulle. 

Yhteistyöprojektin lisäksi Vaittinen ehti residenssijaksollaan työskentelemään myös omien projektiensa parissa. Rukalla Vaittinen tykkäsi myös kulkea paljon luonnossa ja kertoo kuukauden aikana päässeensä hyvin irtautumaan arjesta.

Timo Vaittinen
https://timovaittinen.com/  

Jussi TwoSeven on katutaidetaustainen kuvataiteilija, jonka taiteelliset juuret ovat graffitissa ja katutaiteessa. Hän on yksi maamme tunnetuimpia muraalitaiteilijoita. Jussi oli Kuusamon Arktisen residenssikeskuksen (ARK) ensimmäinen kuratoitu taiteilija. 

Jussi toteutti Rukan FIS-rinteen sillan alle muraaliteoksen, johon kuuluu kohti Rukan kylää juokseva karhu. Jussin työ Rukalla oli hänen suurin muraaliteoksensa tähän mennessä.  Kun Jussi näki 300m² maalattavan seinäpinta-alan, hän vakuuttui siitä, että siihen kuuluvat juoksemaan karhut, joista hänellä oli jo luonnos valmiina. 

Jussi TwoSeven
http://www.jussitwoseven.com/ 

WordPress Video Lightbox